Yngwie Malmsteen

Yngwie Malmsteen er født 30 juni, 1963 i Stockholm. Han het egentlig Lars Johan Yngve Lannerbäck, men tok morens etternavn, Malmsteen og gjorde om fornavnet sitt til Yngwie. Han er kjent for å gjøre klassisk musikk om til metal, på en naturlig og harmonisk måte – som blir kalt nyklassisk metal. Malmsteen kommer fra en musikalsk familie, men vi har lest biografien hans, og kan fortelle at han hadde null interesse for musikk, helt til han så et program på tv om den nylig avdøde gitaristen Jimmy Hendrix. Biografien sier “The day Jimmy Hendrix died, the guitar-player Yngwie Malmsteen was born”. Yngwie Malmsteen bestemte seg tidlig for at dette absolutt var noe han ville satse på. Han sendte ut kassetter til plateselskaper rundt om kring, og til slutt havnet en av disse kassettene i hendene til Mike Varney. Malmsteen ble invitert over til USA, og begynte å spille i bandene Steeler (1982) og Alcatrazz (1983).

Etter dette bestemte han seg for å gå solo, og hans første soloprosjekt ble kalt “Rising Force”. Man hører til stadighet at han er inspirert av fire store klassiske komponister, Bach, Vivaldi, Mozart og ikke minst Beethoven. Hans kanskje største begivenhet skjedde i 2003, da han var med Steve Vai og Joe Satriani på G3 konserten, som vi anbefaler alle å se.

Det er ingen tvil om at Yngwie Malmsteen er en av verdens beste gitarister. Han har blitt nominert til Grammy Award, og fått masse omtale i alle store gitarmagasiner. Mange mener han er en kvalm og overlegen figur – men helt ærlig, folkens – det tror jeg nesten vi alle hadde vært!

Her er alle albummene Yngwie Malmsteen har vært med i. Vi oppfordrer alle til å kjøpe albumene;

..kommer snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *