Konsertsteder i New York

January 15, 2013
By

New York er virkelig et av de beste stedene i verden i forhold til live musikk. I byen som aldri sover er det alltid et musikksted som holder åpent for musikkelskere som er på reisefot eller som bor fast i byen. Her er det virkelig noe for alle fra rockeklubber til klassisk jazz steder som Blå i Oslo. Uansett hvilken smak du har innenfor musikk så vil du i New York kunne finne det som passer deg og din smak.

I det Big Apple eller store eplet som byen blir kalt, så er det et enormt utvalg av barer og klubber som er spredt utover hele byen. Her er det ikke som i Oslo hvor alt er samlet i sentrum, men et godt utvalg utover i de forskjellige bydelene. Hvorfor skal du da begrense deg til å være i en bydel? Om du virkelig skal ha en drømmenatt i New York er det verdt å farte litt rundt i byen for å finne de virkelig gode stedene og møte de som bor her fast.

Sidewalk Café

Dette er en av diamantene i byen. Her er det en liten kafé som er både intim og har en egen art som har bygget opp et godt rykte for å være stedet å være i forhold til undergrunns musikk. Stedet ble etablert i 1985 og har siden den gang vært et sted hvor kjente navn som Regina Spektor og Moldy Peaches har opptrådt.

Blue Note

Er kjent verden over. Til og med referert til som ”Jazz hovedstaden”. Med et godt rykte som går helt tilbake til åpningen de hadde i 1981. Her er det alt en jazz elsker kan drømme om. Med mange kjente navn på sin kappe. De har til og med mange populære arrangement som The Late Night Groove og Sunday Brunches som er verdt å få med seg. Her kommer du tett på musikken og blir ikke flådd av prisene på drikke heller. Dette er stedet å besøke om du skal få med deg noen legender i Jazz miljøet, samtidig som du nyter New York sin storby sjarm. Ikke gå glipp av dette stedet!

United Palace Teateret

Her finner du historie tilbake til 1930 tallet. Selv om stedet ble restaurert i 1969 til en kirke, så er det også åpent for å holde musikk konserter. Her er det god akustikk som gjør at live musikk blir uforglemmelig. Beste i New York! Om du liker å besøke steder som kjente musikere har kommet seg opp og frem på er du ikke feil sted her. Unge artister som har vært på vei opp til stjernestatus har opptrådt her. Alt fra Adele, Bob Dylan, Vampire Weekend, Bon Iver i tillegg til rockeband i grunge sjangeren som The Smashing Pumkins, Sonic Youth og Pearl Jam sin Eddie Vedder. Du bør ta deg en tur for å nyte de gode konsertene som spilles her hver kveld, ta deg et fly til New York med momondo, et reise nettsted som tilbyr unike guider til verdens byer, som er skrevet av lokale bloggere. Besøk momondo i dag for å finne ut hvordan du kan finne de beste konsert stedene i det store eplet, New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *