Kjøpe gull

November 22, 2011
By

I disse tider kan man lese i alle medier om usikkerhet på børsen og andre verdipapirer. De forskjellige aksjene svinger opp og ned hver eneste dag og folk blir mer og mer usikker på hvor man skal plassere pengene sine.

Banken er for mange ikke et alternativ. I andre land har vi sett eksempler på banker som går konkurs og gjør selv sparing i bank til et dårlig alternativ.

Eiendom har også sine risikomomenter nå som vi står på kanten av en finanskrise. Et potensielt krakk vil gjøre det ugunstig å kjøpe før krakket. Problemet er at vi ikke vet når (eller om) det blir et krakk, så derfor sitter mange på gjerdet.

En sikker havn for investorer har i mange år vært gull. Når alt annet svinger, har råvaren gull ofte holdt seg stabilt og fortsatt med en jevn økning i pris. Denne uken kan vi lese om de høyeste gullprisene på 6 uker hos E24.

Om du er en av investorene her i landet som ikke har behov for stor risiko i tiden fremover, men ønsker å begrense risikoen tiden fremover bør du vurdere å kjøpe gull. Gullet du kjøper kan du lagre i en bankboks hos din lokale bank for en lav pengesum hvert år.

Følger gull den verdiøkningen den har gjort de siste 10 årene (500% økning) vil du kunne ta ut gullet ditt igjen om noen år når den eventuelle finanskrisen har roet seg og kanskje cashe inn en gevinst i tillegg.

Dette er et sponset innlegg. Innlegget er publisert gjennom Crenia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *